The Gunslinger

No cover

Stephen King: The Gunslinger (Plume)

Paperback, 224 pages

English language

Published by Plume.

ISBN:
978-0-452-27960-5
Copied ISBN!
OCLC Number:
906731463

View on OpenLibrary

4 stars (4 reviews)

In the first book of this brilliant series, Stephen King introduces readers to one of his most enigmatic heroes, Roland of Gilead, The Last Gunslinger. He is a haunting figure, a loner on a spellbinding journey into good and evil. In his desolate world, which frighteningly mirrors our own, Roland pursues The Man in Black, encounters an alluring woman named Alice, and begins a friendship with the Kid from Earth called Jake. Both grippingly realistic and eerily dreamlike, The Gunslinger leaves readers eagerly awaiting the next chapter.

(back cover)

64 editions

Gjensyn

5 stars

Fra den første gangen jeg leste The Gunslinger, husket jeg den som en røff bok, åpenbart skrevet av en nittenåring, upolert og uerfaren.

Jeg husket feil. Kanskje ble jeg farget av forordet til King, hvor han forteller om å være nitten år og uerfaren, men med store drømmer. Kanskje fulgte jeg ikke godt nok med mens jeg leste. Kanskje trengte jeg å lese boka på nytt med en viss kjennskap til personene, verdenen og historien. Kanskje (sannsynligvis) er det alt dette.

Det er noe med The Dark Towers sykliske og drømmeaktige struktur som treffer meg, og som treffer meg spesielt godt fordi det er så mye informasjon i denne boka jeg husker fra senere, men ikke herfra. Ordene og setningene jeg for syv år siden husket som et løfte om noe større som kommer, slår meg nå ned i støvlene med en massivitet og en styrke, og selv om jeg …